Een kado voor een ander & voor jezelf

Wasmand Geweven opbergmand KURMA gemaakt van bananenvezel (3 maten)

• 36 (S), 40 (M) of 49 (L) cm diameter, 17 (S), 18 (M) of 21 (L) cm hoog
• gemaakt van stevige, duurzame bananenvezels en waterhyacint
• met praktische handgrepen, perfect als wasmand of om op te bergen
• de verpakking is plasticvrij
• 100% handgemaakt en eerlijke handel
• gratis verzending en 10% korting op alle bestellingen in onze winkel boven € 350,-

Onze decoratieve mand Kurma overtuigt door zijn uitzonderlijke materiaalcombinatie: voor de mand zijn afwisselend bananenvezels en contrasterend wit gerecycled plastic geweven en afgerond met opvallend vormgegeven handvatten van dik, stevig waterhyacint.

De platte vorm doet denken aan klassieke wasmanden die gebruikt worden voor het vervoeren van kleding, maar als geweven mand van natuurlijke vezels is onze Kurma aanzienlijk mooier om naar te kijken en ligt hij dankzij de zachte handgrepen ook comfortabeler in de hand. De mand kan echter ook ideaal dienen als opbergruimte voor handdoeken, kussens of ander textiel. Met drie verschillende maten variërend van 36 tot 49 cm in diameter, zit er zeker ook de juiste mand voor jou bij.

--------------------------------------------- -------------------

Afmetingen & gewicht:

(hoogte (zonder handvatten) x diameter (op het breedste punt))

S: 17x36cm; 0,71 kg
M: 18x40cm; 0,77 kg
L: 21x49cm; 1,10 kg

Onze producten zijn kunstig vervaardigde individuele stukken. Ze kunnen enigszins variëren in grootte, kleur en vorm als gevolg van de handmatige productie en natuurlijke variaties in materialen.

--------------------------------------------- -------------------

Hoofdmateriaal: bananenvezels

Onze manden zijn gemaakt van plantaardige vezels. Ze ruiken en voelen daarom heerlijk naar de natuur.

Bananenvezels zijn de vezels van de gelaagde stammen van in de landbouw gebruikte bananenbomen. De intens bruine kleur ontstaat op natuurlijke wijze wanneer de vezels ongeveer een week in de zon worden gedroogd. Vervolgens worden de afzonderlijke stroken tot de karakteristieke, circa 6 mm dikke strengen gerold. Voor dit materiaal worden uitsluitend oude, stervende bananenbomen gebruikt. Hierdoor krijgen deze gewassen een tweede leven als maatvaste en robuuste grondstof voor vele handgemaakte manden hier bij Soeji.

Overige materialen: waterhyacint, recyclingplastic, nylondraad

--------------------------------------------- -------------------

Productielocatie:

Deze mand is handgemaakt in Java, Indonesië.
Bij de selectie van onze lokale producenten hechten wij waarde aan een eerlijk loon en goede arbeidsomstandigheden. In de fabrieken waar we onze goederen kopen, werken we alleen met volwassen en ervaren ambachtslieden. Bij het productieproces worden geen schadelijke chemicaliën gebruikt. Omdat alle werkstappen met de hand worden uitgevoerd, genereert het productieproces nauwelijks uitstoot van broeikasgassen. Dit alles verzekeren wij door regelmatige bezoeken ter plaatse en permanent persoonlijk contact met de bedrijven.

 38,90 119,00 incl. BTW

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram