Een kado voor een ander & voor jezelf

Tas van raffiakoord | Handgeweven herbruikbare boodschappentas Lichte draagtas | Handgeweven boodschappentas JEMARI

• 38x52 cm groot
• Robuuste tas van raffia, makkelijk op te bergen en ideaal voor de boodschappen
• straalt zomerse sferen uit in elk seizoen
• plasticvrije verpakking
• 100% handgemaakt en eerlijke handel
• gratis verzending en 10% korting op alle bestellingen in onze winkel boven € 350,-

Jemari is een lichtgewicht draagtas gemaakt van gevlochten raffiabladeren. Opgevouwen past hij in iedere handtas en is hij perfect om bijvoorbeeld je studiemateriaal mee te nemen naar de universiteitsbibliotheek of om je boodschappen te vervoeren. Je kunt Jemari ook gebruiken als herbruikbare fruitzak of als stevige en ruimtebesparende tas op vakantie.

--------------------------------------------- -------------------

Afmetingen & gewicht:

Lengte x breedte: 30x52 cm (inclusief handvatten)
Gewicht: 0,07 kg

Door de handmatige productie en natuurlijke variaties in de materialen kunnen maat en gewicht enigszins afwijken van de aangegeven waarden.

--------------------------------------------- -------------------

Materiaal: Raffia

Onze tassen zijn gemaakt van plantaardige vezels. Ze ruiken en voelen daarom heerlijk naar de natuur.

Raffia (Corypha utan) komt van nature voor in de steppe- en bosgebieden van Zuidoost-Azië. Ongeveer elke twee jaar vernieuwt de plant zijn bladeren en werpt de oude af, die vervolgens door de mens worden verzameld, enkele dagen tot weken in de zon worden gedroogd en verwerkt tot vlechtwerk, afhankelijk van de gewenste mate van bruining. De relatieve zeldzaamheid en de hogere verwerkingsinspanning maken dit materiaal iets duurder in vergelijking met andere plantenvezels. Hoewel het in Europa nauwelijks bekend is, heeft het materiaal zich in Zuidoost-Azië bewezen bij de lokale bevolking in de vorm van allerlei alledaagse gebruiksvoorwerpen en is het door zijn aangenaam zachte, maar robuuste karakter erg populair.

--------------------------------------------- -------------------

Productielocatie:

Deze tas is handgemaakt in Java, Indonesië.
Bij de selectie van onze lokale producenten hechten wij waarde aan een eerlijk loon en goede arbeidsomstandigheden. In de bedrijven waar wij onze goederen kopen, werken alleen volwassen en ervaren ambachtslieden. Bij het productieproces worden geen schadelijke chemicaliën gebruikt. Omdat alle werkstappen met de hand worden uitgevoerd, genereert het productieproces nauwelijks uitstoot van broeikasgassen. Dit alles verzekeren wij door regelmatige bezoeken ter plaatse en permanent persoonlijk contact met de bedrijven.
Dimensies
Breedte: 38.00
Lengte: 52.00

 23,00 incl. BTW

Uitverkocht

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram