Een kado voor een ander & voor jezelf

Tas van raffiakoord | Handgeweven herbruikbare boodschappentas CANANG

• 42x34 cm groot
• Robuuste tas van raffia, makkelijk op te bergen en ideaal voor de boodschappen
• straalt zomerse sferen uit in elk seizoen
• plasticvrije verpakking
• 100% handgemaakt en eerlijke handel
• gratis verzending en 10% korting op alle bestellingen in onze winkel boven € 350,-

Deze eenvoudige tas is de ideale metgezel als je wat extra opbergruimte nodig hebt tijdens het winkelen, onderweg naar je werk of op de universiteit.

Voor de productie van Canang worden fijne raffiavezels tot een vierkante netvorm geknoopt. Dit maakt het flexibel en zeer licht. Dankzij de lange hengsels kun je de tas met je handen of over je schouder dragen. De tas kan ook gebruikt worden als het regent, omdat het robuuste materiaal niet erg is om nat te worden.

--------------------------------------------- -------------------

Afmetingen & gewicht:

Lengte x breedte: 42x34 cm (zonder handvatten)
Gewicht: 0,16 kg

Onze producten zijn kunstig vervaardigde individuele stukken. Ze kunnen enigszins variëren in grootte, kleur en vorm als gevolg van de handmatige productie en natuurlijke variaties in materialen.

--------------------------------------------- -------------------

Materiaal: Raffia

Onze manden zijn gemaakt van plantaardige vezels. Ze ruiken en voelen daarom heerlijk naar de natuur.

Raffia (Corypha utan) komt van nature voor in de steppe- en bosgebieden van Zuidoost-Azië. Ongeveer elke twee jaar vernieuwt de plant zijn bladeren en werpt de oude af, die vervolgens door de mens worden verzameld, enkele dagen tot weken in de zon worden gedroogd en verwerkt tot vlechtwerk, afhankelijk van de gewenste mate van bruining. De relatieve zeldzaamheid en de hogere verwerkingsinspanning maken dit materiaal iets duurder in vergelijking met andere plantenvezels. Hoewel het in Europa nauwelijks bekend is, heeft het materiaal zich in Zuidoost-Azië bewezen bij de lokale bevolking in de vorm van allerlei alledaagse gebruiksvoorwerpen en is het door zijn aangenaam zachte, maar robuuste karakter erg populair.

--------------------------------------------- -------------------

Productielocatie:

Deze tas is handgemaakt in Java, Indonesië.
Bij de selectie van onze lokale producenten hechten wij waarde aan een eerlijk loon en goede arbeidsomstandigheden. In de bedrijven waar wij onze goederen kopen, werken alleen volwassen en ervaren ambachtslieden. Bij het productieproces worden geen schadelijke chemicaliën gebruikt. Omdat alle werkstappen met de hand worden uitgevoerd, genereert het productieproces nauwelijks uitstoot van broeikasgassen. Dit alles verzekeren wij door regelmatige bezoeken ter plaatse en permanent persoonlijk contact met de bedrijven.
Dimensies
Breedte: 34.00
Lengte: 42.00

 28,00 incl. BTW

1 op voorraad

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram