Een kado voor een ander & voor jezelf

Placemat (set van 2, 4 of 6) 45 cm ronde Boho placemat WAISAI gemaakt van raffia

• 35 cm (45 cm met franjes) diameter
• gemaakt van flexibel en zacht raffia
• perfect voor op de eettafel of als decoratief element
• plasticvrije verpakking
• 100% handgemaakt en eerlijke handel
• gratis verzending en 10% korting op alle bestellingen in onze winkel boven € 350,-

Onze ronde Waisai-placemat is met veel aandacht voor detail en uitgebreid vakmanschap gemaakt van raffiavezels. De bijzondere finesse schuilt in het gedetailleerde vlechtpatroon en de opvallende franjes die Waisai tot een uniek kunstwerk maken. Met zo'n tropisch ogend ontwerp heb je het gevoel dat je elke dag bij het ontbijt naar het strand wordt vervoerd en bewonder je tegelijkertijd keer op keer het gepassioneerde vakmanschap!

Onze placemats verfraaien niet alleen uw eettafel, ze beschermen deze ook tegen krassen, vlekken en deuken. Ze houden ook niet van warmte en zijn daarom perfect voor kookplaten en schalen. De Waisai platte placemat is gemakkelijk gestapeld op te bergen, maar dankzij het zachte materiaal ook op te rollen.

Waisai is verkrijgbaar als set van 2, 4 of 6.

--------------------------------------------- -------------------

Afmetingen & gewicht:

Diameter: 35 cm (45 cm met franjes)
Gewicht: 0,13 kg per stuk

Onze producten zijn kunstig vervaardigde individuele stukken. Ze kunnen enigszins variëren in grootte, kleur en vorm als gevolg van de handmatige productie en natuurlijke variaties in materialen.

--------------------------------------------- -------------------

Materiaal: Raffia

Onze placemats zijn gemaakt van plantaardige vezels. Ze ruiken en voelen daarom heerlijk naar de natuur.

Raffia (Corypha utan) komt van nature voor in de steppe- en bosgebieden van Zuidoost-Azië. Ongeveer elke twee jaar vernieuwt de plant zijn bladeren en werpt de oude af, die vervolgens door de mens worden verzameld, enkele dagen tot weken in de zon worden gedroogd en verwerkt tot vlechtwerk, afhankelijk van de gewenste mate van bruining. De relatieve zeldzaamheid en de hogere verwerkingsinspanning maken dit materiaal iets duurder in vergelijking met andere plantenvezels. Hoewel het in Europa nauwelijks bekend is, heeft het materiaal zich in Zuidoost-Azië bewezen bij de lokale bevolking in de vorm van allerlei alledaagse gebruiksvoorwerpen en is het door zijn aangenaam zachte, maar robuuste karakter erg populair.

--------------------------------------------- -------------------

Productielocatie:

Deze placemat is handgemaakt in Java, Indonesië.
Bij de selectie van onze lokale producenten hechten wij waarde aan een eerlijk loon en goede arbeidsomstandigheden. In de fabrieken waar we onze goederen kopen, werken we alleen met volwassen en ervaren ambachtslieden. Bij het productieproces worden geen schadelijke chemicaliën gebruikt. Omdat alle werkstappen met de hand worden uitgevoerd, genereert het productieproces nauwelijks uitstoot van broeikasgassen. Dit alles verzekeren wij door regelmatige bezoeken ter plaatse en permanent persoonlijk contact met de bedrijven.

 39,00 74,00 incl. BTW

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram