Een kado voor een ander & voor jezelf

Opbergmand | Wasmand | Plantenmand MAJALENGKA (naturel) gemaakt van bananenvezels en zeegras (3 maten)

• Afmeting 20x20x25 (S), 33x33x26 (M) of 47x42x27 cm (L)
• gemaakt van flexibele, duurzame bananenvezels en zeegras
• met praktische handgrepen, perfect als wasmand of voor planten
• plasticvrije verpakking
• 100% handgemaakt en eerlijke handel
• gratis verzending en 10% korting op alle bestellingen in onze winkel boven € 350,-

Als je wat meer orde en een vleugje exotisch vakmanschap in huis wilt halen, dan is Majalengka precies wat je zoekt. Met zijn rechthoekige basisvorm in drie maten is het de ideale mand voor tijdschriften, boeken of platen.

Ook als je kinderen hebt die vaak op verschillende plekken rondscharrelen en altijd hun speelgoed bij zich moeten hebben, zal Majalengka dankzij de twee handgrepen een praktische hulp voor je zijn in het dagelijks leven. Met het eenvoudige mengsel van zeegras (bovenste helft) en bananenvezels (onderste helft) past Majalengka harmonieus in elke omgeving.

Majalengka is ook verkrijgbaar in het wit.

--------------------------------------------- -------------------

Afmetingen & gewicht:

Lengte x breedte x hoogte (zonder handgrepen)
S: 20x20x25 cm; 0,54 kg
M: 33x33x26 cm; 0,95 kg
L: 47x42x27 cm; 1,40 kg

Onze producten zijn kunstig vervaardigde individuele stukken. Ze kunnen enigszins variëren in grootte, kleur en vorm als gevolg van de handmatige productie en natuurlijke variaties in materialen.

--------------------------------------------- -------------------

Belangrijkste materialen: zeegras, bananenvezels

Onze manden zijn gemaakt van plantaardige vezels. Ze ruiken en voelen daarom heerlijk naar de natuur.

Wat door mandenmakers gewoonlijk ‘zeegras’ wordt genoemd, is eigenlijk geen (onder)waterplant, maar een kleine, palmachtige plant die wijdverspreid voorkomt op zandstranden in de tropen van Azië. De bladeren van de planten, die vaak door mensen worden gekweekt, worden gescheiden, in reepjes gesneden, gedroogd en vervolgens met de hand verwerkt.

Bananenvezels zijn de vezels van de gelaagde stammen van in de landbouw gebruikte bananenbomen. De intens bruine kleur ontstaat op natuurlijke wijze wanneer de vezels ongeveer een week in de zon worden gedroogd. Vervolgens worden de afzonderlijke stroken tot de karakteristieke, circa 6 mm dikke strengen gerold. Voor dit materiaal worden uitsluitend oude, stervende bananenbomen gebruikt. Hierdoor krijgen deze gewassen een tweede leven als maatvaste en robuuste grondstof voor vele handgemaakte manden hier bij Soeji.

Ander materiaal: nylondraad

--------------------------------------------- -------------------

Productielocatie:

Deze mand is handgemaakt in Java, Indonesië.
Bij de selectie van onze lokale producenten hechten wij waarde aan een eerlijk loon en goede arbeidsomstandigheden. In de bedrijven waar wij onze goederen kopen, werken alleen volwassen en ervaren ambachtslieden. Bij het productieproces worden geen schadelijke chemicaliën gebruikt. Omdat alle werkstappen met de hand worden uitgevoerd, genereert het productieproces nauwelijks uitstoot van broeikasgassen. Dit alles verzekeren wij door regelmatige bezoeken ter plaatse en permanent persoonlijk contact met de bedrijven.

 34,00 122,00 incl. BTW

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram