Een kado voor een ander & voor jezelf

Opbergmand | Plantenmand | Wasmand LAWU gemaakt van bananenvezel (3 maten)

• 30 (S), 35 (M) of 40 (L) cm diameter, 25 (S), 28 (M) of 34 (L) cm hoog
• gemaakt van stevige, duurzame bananenvezel met een prachtig katoenen koordpatroon
• met praktische handgrepen, perfect als wasmand of voor planten
• plasticvrije verpakking
• 100% handgemaakt en eerlijke handel
• gratis verzending en 10% korting op alle bestellingen in onze winkel boven € 350,-

Onze Lawu mand is gemaakt van natuurlijke materialen en is niet alleen zeer decoratief, maar ook praktisch en duurzaam. Deze mand is gemaakt van bananenvezels en witte katoenen koorden en is een milieuvriendelijke en stijlvolle toevoeging aan elke kamer in uw huis. De lange levensduur garandeert u jarenlange opslag en functionaliteit.

De handgrepen maken het transport gemakkelijk en hebben tegelijkertijd een praktische functie. Deze mand is perfect voor het opbergen van allerlei spullen: van tijdschriften en boeken tot speelgoed en dekens. Met drie verschillende maten heb je een ruime keuze om de perfecte mand voor jouw behoeften te vinden.

--------------------------------------------- -------------------

Afmetingen & gewicht:

(Hoogte (zonder handvatten) x diameter)
S: 25x30 cm; 0,95 kg
M: 28x35 cm; 1,10 kg
L: 34x40cm; 1,20 kg

Onze producten zijn kunstig vervaardigde individuele stukken. Ze kunnen enigszins variëren in grootte, kleur en vorm als gevolg van de handmatige productie en natuurlijke variaties in materialen.

--------------------------------------------- -------------------

Hoofdmateriaal: bananenvezel

Onze manden zijn gemaakt van plantaardige vezels. Ze ruiken en voelen daarom heerlijk naar de natuur.

Bananenvezels zijn de vezels van de gelaagde stammen van in de landbouw gebruikte bananenbomen. De intens bruine kleur ontstaat op natuurlijke wijze wanneer de vezels ongeveer een week in de zon worden gedroogd. Vervolgens worden de afzonderlijke stroken tot de karakteristieke, circa 6 mm dikke strengen gerold. Voor dit materiaal worden uitsluitend oude, stervende bananenbomen gebruikt. Hierdoor krijgen deze gewassen een tweede leven als maatvaste en robuuste grondstof voor vele handgemaakte manden hier bij Soeji.

Overige materialen: katoen, nylondraad

--------------------------------------------- -------------------

Productielocatie:

Deze mand is handgemaakt in Java, Indonesië.
Bij de selectie van onze lokale producenten hechten wij waarde aan een eerlijk loon en goede arbeidsomstandigheden. In de bedrijven waar wij onze goederen kopen, werken alleen ervaren en volwassen ambachtslieden. Bij het productieproces worden geen schadelijke chemicaliën gebruikt. Omdat alle werkstappen met de hand worden uitgevoerd, ontstaat er tijdens het productieproces nauwelijks uitstoot van broeikasgassen. Dit alles verzekeren wij door regelmatige bezoeken ter plaatse en permanent persoonlijk contact met de bedrijven.

 41,00 125,00 incl. BTW

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram