Een kado voor een ander & voor jezelf

Opbergmand IKAT | Wasmand | Mand met deksel | Mand met deksels

• 40 (L) of 45 (XL) cm diameter, 50 (L) of 57 (XL) cm hoog
• gemaakt van stevige, duurzame waterhyacint
• met praktische handgrepen en deksel, perfect als wasmand
• de verpakking is plasticvrij
• 100% handgemaakt en eerlijke handel
• gratis verzending en 10% korting op alle bestellingen in onze winkel boven € 350,-

De handgeweven Ikatmand van dikke, zware waterhyacint is met zijn praktische deksel en twee bevestigde handvatten de perfecte organizer voor je badkamer of slaapkamer.

Het is ook ideaal voor het opbergen van veel andere dingen die uit het zicht moeten worden opgeborgen, zoals wasgoed of brandhout. De stabiliteit garandeert je een lange levensduur, zodat je lang plezier zult hebben van deze liefdevol gemaakte mand. Ikat is verkrijgbaar in twee verschillende maten, dus er zit er zeker één bij die bij jouw wensen past.

--------------------------------------------- -------------------

Afmetingen & gewicht:

(hoogte x diameter)
L: 50x40cm; 4,00 kg
XL: 57x45cm; 4,90 kg

Onze producten zijn kunstig vervaardigde individuele stukken. Ze kunnen enigszins variëren in grootte, kleur en vorm als gevolg van de handmatige productie en natuurlijke variaties in materialen.

--------------------------------------------- -------------------

Materiaal: Waterhyacint

Onze manden zijn gemaakt van plantaardige vezels. Ze ruiken en voelen daarom heerlijk naar de natuur.

De waterhyacint is een tropische waterplant die groeit op rivieren en meren. Het komt eigenlijk uit Zuid-Amerika, maar werd ook geïntroduceerd in Zuidoost-Azië. Daar wordt het als een onkruid beschouwd omdat het zich ongelooflijk snel vermenigvuldigt en hele watermassa's kan bedekken met een tapijt van bladeren. Het daaruit voortvloeiende gebrek aan licht en zuurstof zorgt ervoor dat al het leven onder water afsterft. Daarom moeten de planten regelmatig worden verwijderd. Om de planten klaar te maken voor verdere verwerking worden de bladeren afgesneden en worden de dikke stengels drie tot zeven dagen in de zon gedroogd. Het resultaat is een overvloedige, duurzame grondstof voor veel vlechtwerk hier bij Soeji!

--------------------------------------------- -------------------

Productielocatie:

Deze mand is handgemaakt in Java, Indonesië.
Bij de selectie van onze lokale producenten hechten wij waarde aan een eerlijk loon en goede arbeidsomstandigheden. In de bedrijven waar wij onze goederen kopen, werken alleen ervaren en volwassen ambachtslieden. Bij het productieproces worden geen schadelijke chemicaliën gebruikt. Omdat alle werkstappen met de hand worden uitgevoerd, ontstaat er tijdens het productieproces nauwelijks uitstoot van broeikasgassen. Dit alles verzekeren wij door regelmatige bezoeken ter plaatse en permanent persoonlijk contact met de bedrijven.

 109,00 219,00 incl. BTW

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram