Een kado voor een ander & voor jezelf

Kleine zeegrasmand MENIK | Plantenmand | Geweven Boho-mand | Plantenbak | Ronde bloemenmand | Macramé mand

• 15 (S), 18 (M) of 20 (L) cm diameter, 15 (S), 18 (M) of 20 (L) cm hoog
• gemaakt van sterke, duurzame bananenvezel met een prachtig patroon van katoenen koorden
• perfect als plantenbak of als opbergmand voor kleinere spulletjes
• de verpakking is plasticvrij
• 100% handgemaakt en eerlijke handel
• gratis verzending en 10% korting op alle bestellingen in onze winkel boven € 350,-

Menik is een klassiek mandje van gerolde bananenvezels en overtuigt door zijn heldere lijnen. Met zijn geborduurde patroon van witte katoenen linten zet hij accenten voor stijlvol, natuurlijk wonen.

Of het nu voor je favoriete planten is of als praktische en duurzame organizer - hij vindt in drie beschikbare maten zeker zijn plaats op veel plaatsen in je huis.

--------------------------------------------- -------------------

Afmetingen & gewicht:

(Hoogte (zonder handvatten) x diameter)
S: 15x15cm; 0,18 kg
M: 18x18cm; 0,25 kilo
L: 20x20cm; 0,32 kg

Onze producten zijn kunstig vervaardigde individuele stukken. Ze kunnen enigszins variëren in grootte, kleur en vorm als gevolg van de handmatige productie en natuurlijke variaties in materialen.

--------------------------------------------- -------------------

Hoofdmateriaal: bananenvezels

Onze manden zijn gemaakt van plantaardige vezels. Ze ruiken en voelen daarom heerlijk naar de natuur.

Bananenvezels zijn de vezels van de gelaagde stammen van in de landbouw gebruikte bananenbomen. De intens bruine kleur ontstaat op natuurlijke wijze wanneer de vezels ongeveer een week in de zon worden gedroogd. Vervolgens worden de afzonderlijke stroken tot de karakteristieke, circa 6 mm dikke strengen gerold. Voor dit materiaal worden uitsluitend oude, stervende bananenbomen gebruikt. Hierdoor krijgen deze gewassen een tweede leven als maatvaste en robuuste grondstof voor vele handgemaakte manden hier bij Soeji.

Overige materialen: katoen, nylondraad

--------------------------------------------- -------------------

Productielocatie:

Deze mand is handgemaakt in Java, Indonesië.
Bij de selectie van onze lokale producenten hechten wij waarde aan een eerlijk loon en goede arbeidsomstandigheden. In de bedrijven waar wij onze goederen kopen, werken alleen ervaren en volwassen ambachtslieden. Bij het productieproces worden geen schadelijke chemicaliën gebruikt. Omdat alle werkstappen met de hand worden uitgevoerd, ontstaat er tijdens het productieproces nauwelijks uitstoot van broeikasgassen. Dit alles verzekeren wij door regelmatige bezoeken ter plaatse en permanent persoonlijk contact met de bedrijven.

 22,00 52,00 incl. BTW

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram