Een kado voor een ander & voor jezelf

Kleine Mand Rond voor Planten of als Opbergmand | Geweven Boho Mand SADARA met Macrame Patroon

• 15 (S), 17 (M) of 20 (L) cm diameter, 14 (S), 17 (M) of 18 (L) cm hoog
• gemaakt van sterke, duurzame bananenvezel met een prachtig patroon van katoenen koorden
• perfect als plantenbak of als opbergmand voor kleinere spulletjes
• plasticvrije verpakking
• 100% handgemaakt en eerlijke handel

Deze ronde mand is perfect voor kleine potplanten en voor het opbergen van kleinere spullen. Door zijn compacte afmetingen plaats je hem op de vensterbank, op een plank of als eyecatcher op de eettafel.

De robuuste bananenvezel als hoofdmateriaal, die indruk maakt met zijn prachtige roodbruine kleur en altijd zijn vorm behoudt, evenals het zigzagborduurpatroon geïnspireerd op de traditionele batikkunst gemaakt van katoenen koorden, maken Sadara tot een van de hoogtepunten onder onze manden .

Het prachtige ontwerp komt overeen met onze grotere mand Dalu. Dit maakt de twee modellen de perfecte combinatie om uw huis uit te rusten met harmonieuze decoratieve accessoires.

--------------------------------------------- -------------------

Afmetingen & gewicht:

(Hoogte (zonder handvatten) x diameter)
S: 14x15 cm; 0,17 kg
M: 17x17 cm; 0,25 kg
L: 18x20cm; 0,32 kg

Onze producten zijn kunstig vervaardigde individuele stukken. Ze kunnen enigszins variëren in grootte, kleur en vorm als gevolg van de handmatige productie en natuurlijke variaties in materialen.

--------------------------------------------- -------------------

Hoofdmateriaal: bananenvezels

Onze manden zijn gemaakt van plantaardige vezels. Ze ruiken en voelen daarom heerlijk naar de natuur.

Bananenvezels zijn de vezels van de gelaagde stammen van in de landbouw gebruikte bananenbomen. De intens bruine kleur ontstaat op natuurlijke wijze wanneer de vezels ongeveer een week in de zon worden gedroogd. Vervolgens worden de afzonderlijke stroken tot de karakteristieke, circa 6 mm dikke strengen gerold. Voor dit materiaal worden uitsluitend oude, stervende bananenbomen gebruikt. Hierdoor krijgen deze gewassen een tweede leven als maatvaste en robuuste grondstof voor vele handgemaakte manden hier bij Soeji.

Overige materialen: katoen, nylondraad

--------------------------------------------- -------------------

Productielocatie:

Deze mand is handgemaakt in Java, Indonesië.
Bij de selectie van onze lokale producenten hechten wij waarde aan een eerlijk loon en goede arbeidsomstandigheden. In de bedrijven waar wij onze goederen kopen, werken alleen ervaren en volwassen ambachtslieden. Bij het productieproces worden geen schadelijke chemicaliën gebruikt. Omdat alle werkstappen met de hand worden uitgevoerd, ontstaat er tijdens het productieproces nauwelijks uitstoot van broeikasgassen. Dit alles verzekeren wij door regelmatige bezoeken ter plaatse en permanent persoonlijk contact met de bedrijven.

 23,00 55,00 incl. BTW

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram