Een kado voor een ander & voor jezelf

Kleine decoratieve mand met strepen CAIMA vierkante opbergmand Rekmand gemaakt van waterhyacint (2 maten)

• Afmeting 26x26x21 (S) of 31x31x22 (M) cm
• gemaakt van stabiele, duurzame waterhyacint in twee kleuren
• door de vierkante vorm is het de ideale organizer op de plank of op je bureau
• de verpakking is plasticvrij
• 100% handgemaakt en eerlijke handel
• gratis verzending en 10% korting op alle bestellingen in onze winkel boven € 350,-

Ontdek onze Caima opbergmand - een praktisch juweeltje met een betoverend zigzagpatroon dat wij in twee maten voor u in ons assortiment hebben opgenomen. Voor deze mand zijn natuurlijke en geverfde zwarte waterhyacintvezels kunstig met elkaar geweven, waardoor de decoratieve vierkante mand meteen in het oog springt.

Wij vinden Caima vooral leuk als opvallende plankmand waarmee je je spullen in stijl kunt opbergen. Maar het is ook een ideale optie als je op zoek bent naar een decoratief element voor je dressoir of een organizer voor je bureau. Op welke manier je de mand ook wilt gebruiken: je huis wordt verrijkt met een prachtige eyecatcher.

--------------------------------------------- -------------------

Afmetingen & gewicht:

(lengte x breedte x hoogte)

S: 26x26x21cm; 0,45 kg
M: 31x31x22cm; 0,59 kg

Onze producten zijn kunstig vervaardigde individuele stukken. Ze kunnen enigszins variëren in grootte, kleur en vorm als gevolg van de handmatige productie en natuurlijke variaties in materialen.

--------------------------------------------- -------------------

Materiaal: Waterhyacint

Onze manden zijn gemaakt van plantaardige vezels. Ze ruiken en voelen daarom heerlijk naar de natuur.

De waterhyacint is een tropische waterplant die groeit op rivieren en meren. Het komt eigenlijk uit Zuid-Amerika, maar werd ook geïntroduceerd in Zuidoost-Azië. Daar wordt het als een onkruid beschouwd omdat het zich ongelooflijk snel voortplant en hele watermassa's kan bedekken met een tapijt van bladeren. Het daaruit voortvloeiende gebrek aan licht en zuurstof zorgt ervoor dat al het leven onder water afsterft. Daarom moeten de planten regelmatig worden verwijderd. Om de planten klaar te maken voor verdere verwerking worden de bladeren afgesneden en worden de dikke stengels drie tot zeven dagen in de zon gedroogd. Het resultaat is een duurzame grondstof die voor veel vlechtwerk hier bij Soeji in overvloed aanwezig is!

--------------------------------------------- -------------------

Productielocatie:

Deze mand is handgemaakt in Java, Indonesië.
Bij de selectie van onze lokale producenten hechten wij waarde aan een eerlijk loon en goede arbeidsomstandigheden. In de fabrieken waar we onze goederen kopen, werken we alleen met volwassen en ervaren ambachtslieden. Bij het productieproces worden geen schadelijke chemicaliën gebruikt. Omdat alle werkstappen met de hand worden uitgevoerd, genereert het productieproces nauwelijks uitstoot van broeikasgassen. Dit alles verzekeren wij door regelmatige bezoeken ter plaatse en permanent persoonlijk contact met de bedrijven.

 33,00 54,00 incl. BTW

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram