Een kado voor een ander & voor jezelf

Groot vloerkleed van wit katoen met zwarte strepen 150x120 cm KERTA handgeweven

• Afmeting 150x120 cm
• het opvallende strepenpatroon is een echte eyecatcher
• handgeweven van zacht, gerecycled katoen
• de verpakking is plasticvrij
• 100% handgemaakt en eerlijke handel
• gratis verzending en 10% korting op alle bestellingen in onze winkel boven € 350,-

Ons Kerta-tapijt is met de hand geweven op traditionele weefgetouwen van gerecyclede, fijne katoenvezels. Door het vakkundige handwerk ontstaat een modern patroon dat wordt gekenmerkt door zwarte strepen van verschillende lengtes. Samen met de korte franjes aan beide uiteinden geven ze Kerta een speelse lichtheid en combineren ze traditioneel vakmanschap vakkundig met hedendaags design.

Met zijn royale afmetingen van 150x120 cm wordt Kerta een stijlvol middelpunt in je huis en brengt structuur in grotere open ruimtes. De eenvoudige kleurencombinatie van zwart en wit maakt het vloerkleed uiterst veelzijdig, waardoor het naadloos past in de meest uiteenlopende woonstijlen en uw interieur op charmante wijze accentueert.

--------------------------------------------- -------------------

Afmetingen & gewicht:

Lengte (zonder kwastjes) x breedte: 150x120 cm
Gewicht: 2,60 kg

Onze producten zijn kunstig vervaardigde individuele stukken. Ze kunnen enigszins variëren in grootte, kleur en vorm als gevolg van de handmatige productie en natuurlijke variaties in materialen.

--------------------------------------------- -------------------

Materiaal: katoen

Voor onze producten gebruiken wij katoen van lokale boeren op Java. De katoenvelden worden op natuurlijke wijze bemest en de katoenbollen worden met de hand geplukt. Het katoen wordt vervolgens in een egreneringsmachine van de capsule gescheiden. Het verkregen katoen wordt tot balen geperst, gekamd en met de hand tot garen gesponnen. Nadat het garen op deze manier is gesponnen, wordt het door de ambachtslieden met de hand verwerkt op traditionele houten weefgetouwen. Katoen kenmerkt zich door zijn absorptievermogen en huidvriendelijkheid. Ons katoen is niet chemisch bewerkt en is daarom niet geschikt voor de wasdroger. De producten moeten op lage temperaturen worden gestreken.

--------------------------------------------- -------------------

Productielocatie:

Dit vloerkleed is handgemaakt in Java, Indonesië.
Bij de selectie van onze lokale producenten hechten wij waarde aan een eerlijk loon en goede arbeidsomstandigheden. In de fabrieken waar we onze goederen kopen, werken we alleen met volwassen en ervaren ambachtslieden. Bij het productieproces worden geen schadelijke chemicaliën gebruikt. Omdat alle werkstappen met de hand worden uitgevoerd, genereert het productieproces nauwelijks uitstoot van broeikasgassen. Dit alles verzekeren wij door regelmatige bezoeken ter plaatse en permanent persoonlijk contact met de bedrijven.
Dimensies
Breedte: 120.00
Lengte: 150.00

 67,00 incl. BTW

1 op voorraad

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram